Dincolo de nisipuri Fănuș Neagu

ISBN:

Published:

Hardcover

256 pages


Description

Dincolo de nisipuri  by  Fănuș Neagu

Dincolo de nisipuri by Fănuș Neagu
| Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 256 pages | ISBN: | 7.59 Mb

„Pamfletul ii pune in valoare pe cei capabili sa triumfe. Stilul liric al generatiei defineste (si) un timp al sperantei. Sunt tineri, cred in sansa varstei. Generatia lui Fanus Neagu isi incepe vremurile in sania regelui: scriitorii, noteaza FanusMore„Pamfletul ii pune in valoare pe cei capabili sa triumfe.

Stilul liric al generatiei defineste (si) un timp al sperantei. Sunt tineri, cred in sansa varstei. Generatia lui Fanus Neagu isi incepe vremurile in sania regelui: scriitorii, noteaza Fanus Neagu intr-un necrolog memorabil (in amintirea lui Marin Preda!), isi petreceau anotimpurile creatiei la castelul ce apartinuse Regelui.

In castelul regal. Se plimbau in sania regala. Erau loctiitorii Majestatii Sale, in vremuri in care regimul voia sa afirme o noua aristocratie, o noua religie, o noua elita. Tinerii girau, desigur nu fara ironie, utopia. Dar credeau in talentul lor, in proza lor, in viitorul fericit al literaturii.“ - Cornel Unugureanu„In viata de fiecare zi, precum si in fiecare rand asternut pe hartie, Fanus Neagu n-a renuntat niciodata la el insusi. In povestiri, in romane, in piese de teatru, in cronici sportive, Fanus Neagu n-a stiut ce este jumatatea de masura, a spus ce-a vrut, niciodata indiferent fata de adevar, tot timpul proband si argumentand dreptul scriitorului de a fi scriitor.

Fanus Neagu a scris intr-o limba despre care am putea spune ca este dumnezeiasca- asa ca am putea conchide ca inca din anii ’60 – Cel de Sus a lasat Creatia pe mana lui Fanus Neagu. Fanus a fost prietenul scriitorilor, prietenul gazetarilor, prietenul sportivilor!

Fanus Neagu ne aude acum si ne iarta pentru greselile noastre. In ultimii ani, Fanus Neagu ne-a oferit o uluitoare dovada a indestructibilitatii sale sufletesti – o dovada teribila a puterii sale de a ramane acelasi in fata tuturor conditionarilor biologice. Asa cum a ramas acelasi in fata tuturor conditionarilor istoriei.“ - D. R PopescuEnter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Dincolo de nisipuri":


thefungiforager.com

©2008-2015 | DMCA | Contact us