Influenţe greco-latine în tragedia italiană din secolul al XVIII-lea Gabriela E. Dima

ISBN:

Published: January 2014

Paperback

334 pages


Description

Influenţe greco-latine în tragedia italiană din secolul al XVIII-lea  by  Gabriela E. Dima

Influenţe greco-latine în tragedia italiană din secolul al XVIII-lea by Gabriela E. Dima
January 2014 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 334 pages | ISBN: | 3.57 Mb

Lucrarea reprezintă un studiu comparativ literar-istoric privitor la tragedia italiană din sec. al XVIII-lea, reliefînd dimensiunea, dinamica şi modalităţile de expresie prin care s-a exercitat influenţa greco-latină asupra acesteia, pe douăMoreLucrarea reprezintă un studiu comparativ literar-istoric privitor la tragedia italiană din sec.

al XVIII-lea, reliefînd dimensiunea, dinamica şi modalităţile de expresie prin care s-a exercitat influenţa greco-latină asupra acesteia, pe două direcţii: cea teoretică, de formare a unei poetici moderne, tributară Antichităţii, şi cea aplicată, ce se împlineşte în opera dramatică a lui Vittorio Alfieri. Se urmăreşte într-un prim moment stabilirea premiselor teoretice care au stat la baza tragediei italiene, începînd cu filosofii antici şi receptarea lor de către teoreticienii italieni pînă la Vittorio Alfieri, singurul care reuşeşte să-şi valorifice ideile teoretice în tragedii cu autentică valoare artistică.

După o prezentarea diacronică a evoluţiei producţiei tragice în Italia, se trece la analiză detaliată a elementelor clasice din tragediile alfieriene şi la sublinierea elementelor de noutate introduse de poetul italian.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Influenţe greco-latine în tragedia italiană din secolul al XVIII-lea":


thefungiforager.com

©2008-2015 | DMCA | Contact us