Șarpele din inima mea Ofelia Prodan

ISBN: 9789732331224

Published: February 2016

Paperback

80 pages


Description

Șarpele din inima mea  by  Ofelia Prodan

Șarpele din inima mea by Ofelia Prodan
February 2016 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 80 pages | ISBN: 9789732331224 | 3.42 Mb

Ofelia Prodan cunoaste vechea legenda orientala care spune ca la fiecare intersectie dintr-un oras parasit se string demonii si il asteapta pe calatorul strain care se incumeta sa treaca pe acolo, pentru a-i tulbura mintile. Din fiecare pagina a MoreOfelia Prodan cunoaste vechea legenda orientala care spune ca la fiecare intersectie dintr-un oras parasit se string demonii si il asteapta pe calatorul strain care se incumeta sa treaca pe acolo, pentru a-i tulbura mintile.

Din fiecare pagina a Sarpelui din inima mea se iveste o noua fata a celui care te ispiteste si te conduce printre demonii din carte, incit nu stii prea bine daca te vei rataci sau vei ajunge in final la o destinatie. Ajungi, dar nu mai esti tu!„Am vrut si n-am vrut sa scriu Sarpele din inima mea. Fiecare poem a fost ca o incizie in craniu, dezvelind o parte bolnava din creier. Nebunia imi dadea lacoma tircoale in fiecare noapte si, terifiata, spuneam «Stop!». Si totusi, continuam, cu o luciditate sinucigasa, a doua zi, sfidind orice.

Trebuie scrisa cartea aceasta, imi soptea perfid vocea interioara. Am scris-o si in final am zis: «Sarpele din inima mea imi codifica o parte din viata si e foarte bine asa!».“ (Ofelia Prodan)„In lirica Ofeliei Prodan, Sarpele din inima mea face saltul dinspre luciditatea dusa la extrem din No exit catre reveria fascinanta a sfirsitului- un sfirsit pe care autoarea nu-l intelege ca pe o lespede trintita peste mormintul proaspat, ci ca pe un prilej neasteptat de analiza a ultimilor pasi dinaintea marelui final. Ipostazele declinului se succeda cu rapiditate in niste episoade epice cu o incredibila forta imagistica.

Efectul de suspans e garantat: in acest nevinovat sotron jucat cu moartea, singura certitudine lasata cititorului este ca, pentru Ofelia Prodan, granita dintre viata si poezie a fost de mult – si definitiv – desfiintata.“ (Dan-Liviu Boeriu)Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Șarpele din inima mea":


thefungiforager.com

©2008-2015 | DMCA | Contact us